Glow in the dark badminton regel je gewoon samen met ons


Een sport die in opmars is, is glow in the dark badminton. Je zou kunnen zeggen dat de trend is komen overwaaien uit het buitenland waar ze dit al enkele jaren aanbieden. Een glow in the dark badmintontoernooi wordt geheel in het donker gespeeld. De lijnen op het veld en het net zijn gemarkeerd met fluorescerende tape, waardoor deze oplichten zodra de gewone lampen uitgaan en de glow in the dark lampen aangaan. Je hoeft je dus niet af te vragen of je wel iets ziet tijdens het spelen van een potje badminton in het donker.


Door UV-lampen op strategische locaties in de ruimte te plaatsen, het veld te markeren en daarnaast ook de deelnemers te voorzien van witte of fluorescerende kleding en mogelijk zelfs schmink wordt een unieke situatie gecreëerd. Het zorgt ervoor dat een spelletje badminton een geweldige ervaring zal worden die niemand snel zal vergeten.


Hoe speel je glow in the dark badminton?

Glow in the dark badminton wordt gespeeld met dezelfde regels als gewoon badminton. Naast dat het veld en het net gemarkeerd zijn en de deelnemers, is het aangeraden om de rackets te beplakken met glow in the dark materialen zoals tape. Dit zorgt ervoor dat je hand-oogcoördinatie niet verrast wordt en je net als gebruikelijk je tegenstander alle hoeken van het veld kunt laten zien. De shuttle kan voorzien zijn van een led-lampje. Op die manier is deze altijd goed zichtbaar tijdens het spelen! Wil je de tegenstanders goed herkennen zonder dat de deelnemers zich om moeten kleden, of specifieke kleding eisen krijgen op voorhand? Dan kan het een aanrader zijn om enkele veiligheidshesjes aan te schaffen en deze mee te nemen. Deze lichten gegarandeerd op in blacklight en hebben dezelfde kleur. Dit zal eraan bijdragen dat de verschillende teams goed herkenbaar zijn. Dit is naast bij glow in the dark badminton ook bij andere sporten wellicht een handige en voordelige oplossing. Naast glow in the dark badminton zijn er namelijk nog veel mogelijkheden. Wat dacht je van glow in the dark trefbal, volleybal, handbal of zelfs glow in the dark voetbal?Hoe wordt de (sport)hal ingedeeld?

Het opbouwen voor een glow in the dark badminton event zal bijzonder snel gaan. Is het een sportzaal waar de netten al staan? Dan zal dit enorm snel gaan. Anders zullen deze ook opgebouwd moeten worden. Het is daarnaast een kwestie van de lijnen afplakken van het veld, het net accentueren met tape en eventueel met garen dat ook fluorescerend is. Dat en uiteraard het plaatsen van de blacklights zelf. Deze zullen in de meeste gevallen in alle hoeken van de hal geplaatst worden op een statief zodat elk deel van het veld verlicht zal worden.


Wie vindt een potje glow in the dark badminton aantrekkelijk?

Er kan geen leeftijd gekoppeld worden aan het spelen van een spelletje glow in the dark badminton. Wanneer er veel jonge deelnemers zijn, kan er gekozen worden om meerdere velden op te bouwen, waarvan een dan opgebouwd wordt met een verlaagd net zodat iedereen kan badmintonnen. Dit is een ervaring die zowel jong als oud zal boeien en waar nog lang over gesproken zal worden. Je kunt er zelfs voor kiezen om alleen aan te kondigen dat het een sportief evenement is en dat iedereen in het zwart en wit gekleed moet worden met passend schoeisel voor in de sporthal. Op die manier kun je iedereen verrassen én is iedereen toch voorbereid, want wit licht heerlijk op onder blacklight. Glow in the dark badminton kent geen grenzen meer!